Elinvoimaa yrityksellesi

Särkylääkkeitä sosiaaliseen kipuun?

Posted by on Dec 21, 2010 in Yleinen | Ei kommentteja

Uusien aivotutkimusten avulla on havaittu, että sosiaalinen ”kipu” kuten ryhmästä eristetyksi tai kiusaamisen uhriksi joutuminen vaikuttaa aivoissa samoihin alueisiin, kuin fyysinen kipu. Tätä ”sosiaalista kipua” on pystytty jopa lieventämään samoilla särkylääkkeillä kuin fyysistäkin kipua. Särkylääkkeen napsiminen tuskin on syrjityksi tulemiseen oikea lääke. Tässäkin kohtaa lienee tehokkaampaa hoitaa syytä kuin oiretta.

Aivomme on rakennettu sosiaaliseksi välineeksi. Historiankin valossa voisi sanoa, että yksin työskentely on meille luonnoton olotila. David Rock kertoo kirjassaan Your Brain at Work, että aivomme on rakennettu epäilemään kaikkea vierasta. Siksi tuntemattomat ihmiset ovat meille vihollisia tai uhkia. Joskus muinoin ihmisten elinympäristö onkin ollut erilainen emmekä ole kohdanneet uusia ihmisiä yhtä usein tai yhtä paljon, kuin tänä päivänä usein tapahtuu. Poistaaksemme uhkia ja yhteistyön esteitä olisi tärkeää, että tunnemme ne ihmiset, joiden kanssa työskentelemme fyysisesti tai virtuaalisesti yhdessä. Tuntemisella tässä yhteydessä tarkoitan sitä, että tuomme itsestämme esille positiivisella tavalla inhimillisiä piirteitä. Jotain mihin muut voivat samaistua ja saamme yhteisen kokemuksen. Muutos voi näennäisesti pieni, mutta sillä voi olla suuria vaikutuksia yhteistyön laatuun ja tuloksellisuuteen.

Miten sinun työyhteisössäsi kannustetaan yhteisöllisyyteen? Miten sinä voit päivittäin lisätä työyhteisönne yhteisöllisyyttä? Me olemme aussie casino rakentaneet työyhteisöille

soveltuvia ohjelmia yhteisöllisyyden ja vuorovaikutuksen lisäämiseksi.

Johanna Verho
Treasure Coaching

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *